Kiljavan Luonnonpäivät 2017

KILJAVAN LUONNON PÄIVÄT – SUKELLA TALVEEN

 4.2.2017 kello 9.00-15.00

Tervetuloa koko perheen talvitapahtumaan Kiljavalle!

Kiljavalla juhlitaan Suomi100 -juhlavuoden ensimmäistä luonnon päivää talviteemassa 4.2.2017. Osallistu maailman suurimpaan hiihtokouluun, kokeile lumikenkäilyä, luistele luonnon jäällä, ui avannossa, tutustu talviretkeilyn saloihin, kierrätä retkeilytarvikkeita ja ruokaile ulkona.

KAIKKI LADULLE – VAIKKA VARTIKSI!

Osallistu maailman suurimpaan hiihtokouluun Kiljavalla klo 10.

Maailman suurimman hiihtokoulun tavoitteena on saada 100 000 ihmistä yhtä aikaa ladulle. Päätapahtuma järjestetään Paloheinässä, Helsingissä. Sen lisäksi ympäri maata Suomen Ladun jäsenyhdistykset järjestävät yli 60 tapahtumaa. Hiihtää voi tapahtumien lisäksi takapihalla, pellolla, metsässä, ladulla tai umpihangessa. Asuna voi olla trikoot, farkut tai verkkarit. Kiljavan hiihtokoulun ohjaa Nurmijärven latu ry.

LASTEN TALVI

Lasten oma muumihiihtokoulu! Maailman suurimman hiihtokoulun myötä lapsille on tarjolla oma muumiteemainen hiihtokoulu, joka järjestetään kaksi kertaa, klo 10.00 ja klo 12.00. Mukaan tulee ottaa omat hiihtovälineet.

Napapiirin sankarit – temppurata! Perheen pienimmillä on nyt myös ainutlaatuinen mahdollisuus seikkailla Napapiirin sankarit –temppuradalla. Hyppää oppaan johdolla mukaan hassun hauskaan seikkailuun!

 

LUMIKENKÄILYÄ

Oletko aina halunnut kokeilla lumikenkäilyä? Lumikenkäily sopii niin lapsille kuin aikuisillekin ja on hauskaa ja helppoa! Kiljavan opiston erä- ja luonto-opasopiskelijat järjestävät yhdessä Suomen Lumikenkäilijät ry:n kanssa lumikenkäilyn infotapahtuman sekä kaksi (2) opastettua lumikenkäretkeä. Ensimmäinen retki on klo 11.00-12.15 ja toinen retki klo 13.00-14.15. Molemmille retkille mahtuu 15 henkilöä, ilmoittautuminen retkille tapahtuu paikan päällä. Retket soveltuvat kaikille yli 12-vuotiaille ja niihin osallistuminen on maksutonta. Lumikengät saa lainaksi järjestäjän puolesta. Tapahtumassa on mahdollisuus myös testata erilaisia lumikenkiä ja tutustua lajiin omatoimisen kokeilun merkeissä.

 

RETKILUISTELUA JA TALVIUINTIA

Sääksjärven luonnonjäälle aurattu retkiluistelurata on vapaassa käytössä tapahtuman aikana, omat luistimet kannattaa ottaa mukaan. Rantasaunan laiturilta on mahdollista pulahtaa avantoon ja saada lajiin opastusta ja vinkkejä. Rantasauna on lämpimänä koko tapahtuman ajan. Käyttö on maksutonta.

 

TALVIRETKEILYÄ

Tutustu talviretkeilyn saloihin erilaisissa teemallisissa rasteissa. Saat vinkkejä eläinten jälkien tunnistamiseen, neuvoja ja opastusta talvikalastukseen ja oppia lumiluolan rakentamiseen. Luvassa on myös opastusta turvalliseen talviretkeilyyn ja talviretkeilyvälineiden käyttöön.

 

RETKIKIRPPIS

Kierrätä ylimääräiset retkeilytavarasi ja tee löytöjä muilta myyjiltä! Kirpputori toimii sisätiloissa itsepalveluperiaatteella. Hoidamme myynnin puolestasi, jolloin voit nauttia talvipäivän aktiviteeteista rauhassa. Lisätiedot ja etukäteisilmoittautumiset osoitteella kiljavaneraoppaat@gmail.com.

 

HERKUTTELE ULKONA

Päivän aikana myynnissä on ruokaa ja lämmintä juomaa! Varaa mukaan käteistä.

Ruokahinnasto:

Hernekeitto 3 €

Makkara 1,50 €

Kaakao 2 €

Minttukaakao 4 €

Pyyhevuokra 3 €

 

Tapahtuman järjestää Kiljavan erä- ja luonto-opasopiskelijat.

Yhteistyössä Kiljavanranta, Nurmijärven latu ry ja Suomen lumikenkäilijät ry.

 

Kyselyt tapahtumaan liittyen osoitteeseen

kiljavaneraoppaat@gmail.com.

Seuraa Facebookia .